EKO grūdų kokybiniai reikalavimai

Ekologiškos avižos (maistinės)

Drėgmė <%14,0
Šiūkšlinės priemaišos >%2,0
Saiko svoris kg/hl >52
DON µg/kg<1250
ZEA µg/kg<50
OTA µg/kg<3
Skalsės< %0,05

Ekologiškos avižos (pašarinės)

Drėgmė <%14,0
Šiūkšlinės priemaišos >%2,0
Saiko svoris kg/hl >44
DON µg/kg<1750
ZEA µg/kg<50
OTA µg/kg<3
Skalsės< %0,05

Ekologiški kviečiai (maistiniai)

Drėgmė <%14,0
Šiūkšlinės priemaišos >%2,0
Saiko svoris kg/hl >76
Baltymai % >10,5
Kritimo skaičius sek >250
DON µg/kg<1250
ZEA µg/kg<50
OTA µg/kg<3

Ekologiški kviečiai (pašariniai)

Drėgmė <%14,0
Šiūkšlinės priemaišos >%2,0
Saiko svoris kg/hl >70
DON µg/kg<1750
ZEA µg/kg<50
OTA µg/kg<3
Skalsės< %0,05

Ekologiški kviečiai Spelta

Drėgmė <%14,0
Šiūkšlinės priemaišos >%2,0
Saiko svoris kg/hl >37
Baltymai % >12,0
Kritimo skaičius220
DON µg/kg<1250
ZEA µg/kg<50
OTA µg/kg<3

Ekologiški kvietrugiai

Drėgmė <%14,0
Šiūkšlinės priemaišos >%2,0
Saiko svoris kg/hl >72
DON µg/kg<1750
ZEA µg/kg<50
OTA µg/kg<3
Skalsės <%0,05

Ekologiški žirniai (pašariniai)

Drėgmė <%14,0
Šiūkšlinės priemaišos >%2,0
Baltymai %>20
DON µg/kg<1750
ZEA µg/kg<50
OTA µg/kg<3

Ekologiškos pupos (pašarinės)

Drėgmė <%14,0
Šiūkšlinės priemaišos >%2,0
Baltymai %>27
DON µg/kg<1750
ZEA µg/kg<50
OTA µg/kg<3

Ekologiški miežiai (pašariniai)

Drėgmė <%14,0
Šiūkšlinės priemaišos >%2,0
Saiko svoris kg/hl>62
DON µg/kg<1750
ZEA µg/kg<50
OTA µg/kg<3

Ekologiški rugiai (maistiniai)

Drėgmė <%14,0
Šiūkšlinės priemaišos >%2,0
Saiko svoris kg/hl>74
Kritimo skaičius sek>150
DON µg/kg<1250
ZEA µg/kg<50
OTA µg/kg<3
Skalsės <%0,05

Ekologiški rugiai (pašariniai)

Drėgmė <%14,0
Šiūkšlinės priemaišos >%2,0
Saiko svoris kg/hl>70
DON µg/kg<1750
ZEA µg/kg<50
OTA µg/kg<3
Skalsės <%0,1

Ekologiški grikiai

Drėgmė <%14,0
Šiūkšlinės priemaišos >%2,0
Saiko svoris kg/hl>60
DON µg/kg<1250
ZEA µg/kg<100
OTA µg/kg<3

Ekologiški rapsai

Drėgmė <%8,0
Šiūkšlinės priemaišos >%2,0
DON µg/kg<1250
ZEA µg/kg<50
OTA µg/kg<3
Aliejus %>40
FFA< %2
  • Prekinė išvaizda
  • Be gyvų vabzdžių
  • Be jokių pašalinių kvapų požymių (pelėsių, fermentacijos)
BDAR